Op de voormalige sportvelden op het Oostzijderveld wordt het nieuwbouwproject Oostzijderpark gebouwd. Een wijk met veel groen en dichtbij station Kogerveld. Samen met de gemeente is besloten dat er een nieuwe openbare basisschool in de wijk komt, een school van Zaan Primair. 

Open in 2026 

De nieuwe school start naar verwachting in 2026. De school, waarvan de naam nog niet bekend is, wordt een kindcentrum (KC). Dat betekent dat onderwijs en kinderopvang (vanaf 0 jaar) worden gecombineerd. De gymzaal wordt ook onderdeel van het gebouw. 

Het nieuwe schoolgebouw wordt duurzaam ontworpen, met energiezuinige installaties en milieuvriendelijke materialen. De school wordt een veilige, gezonde plek met moderne faciliteiten die zorgen voor optimaal leer- en beweegplezier! 

De school ligt gunstig voor kinderen woonachtig in Oostzijderpark, Kogerveld en Oud Koog. Op de nieuwe school is plek voor 400 leerlingen. Leerlingen van Obs Kogerveld en Obs De Lindenboom verhuizen ook naar de nieuwbouw. 

Blijf op de hoogte 

Wil je meer weten over deze nieuwe Zaan Primair school? Ben je nieuwsgierig naar het ontwerp, de nieuwe naam en de visie van de school? Klik dan door naar onze webpagina over de nieuwe school in Oostzijderpark.