Woensdag 4 september werd het nieuwe schoolplein van de Pionier in Wormerveer officieel geopend door de burgermeester van Zaandam. 

Op woensdagmiddag 4 september vond de opening plaats. De burgermeester van Zaandam opende het schoolplein officieel samen met de kinderen, ouders, schoolleiding en alle anderen betrokkenen. De kinderen hebben de hele ochtend activiteiten gedaan op het schoolplein. Tussendoor kregen zij drinken en eten van de kramen die op het schoolplein aanwezig waren. De kinderen genoten van het grote speelaanbod en de festiviteiten op het plein. Er was een DJ aanwezig en een ijskar. Na de opening mochten de kinderen vrij spelen op het schoolplein. De opening was een groot succes.

Doel van het schoolplein

Het schoolplein van de Pionier in Wormerveer is een groen schoolplein. Het schoolplein dient voor de kinderen als een plek waar hun fantasie gestimuleerd kan worden. Het is een gezonde, klimaatbestendige en natuurlijke leer en speelomgeving. Tussen november en april vindt het plantwerk plaats. Het schoolplein zal ook worden ingezet voor het geven van buitenlessen. Het is toegankelijk voor alle kinderen uit de buurt. Omdat in de buurt zelf niet veel speelgelegenheden aanwezig zijn. Door het nieuwe schoolplein hebben de kinderen een leuke en veilige speelplek.