Maandagochtend 22 juli opent wethouder Natasja Groothuismink op basisschool De Spiegel in Zaandam de twaalfde editie van de Zaanse Zomerschool. Het thema dit jaar is Ontdek het dierenrijk.

Gelukkig gaan de deuren van de Zaanse Zomerschool meteen aan het begin van de schoolvakantie al open. Voor kinderen die nog wat extra lessen nodig hebben, voor kinderen die niet op vakantie gaan, voor kinderen die na die vakantie willen meepraten over hun zomerse belevenissen. In kleine groepjes, met veel persoonlijke aandacht en op speelse en interactieve wijze bieden docenten samen met begeleiders een uitdagend programma aan.

Naast lezen, taal en rekenen zijn er voor de zomerschoolleerlingen drie weken lang ook sport, spel, workshops en spannende excursies. Na een leerzame ochtend gaan ze samen op avontuur om zo vol verhalen thuis te komen. Dit jaar stappen de leerlingen en hun begeleiders in het rijk van de dieren.

De Zaanse Zomerschool wordt uitgevoerd door de Weekend Academie in opdracht van Zaan Primair. Er doen leerlingen van basisscholen van Zaan Primair, Agora en de Horizon mee. Het doel is leerlingen gelijke kansen te geven om hun dromen, wat die ook zijn, waar te maken.